Kako rashladiti kućne ljubimce? VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 15:38

Kako rashladiti kućne ljubimce? VIDEO

Kako kaže grumerka Marijana Stamatović, u poslednje vreme je zabeležena velika gužva i potražnja za šišanjem ljubimaca zbog visokih temperatura.

Ona dodaje da je veoma bitno za svakog odgovornog vlasnika da skine krzne svom ljubimcu kako bi lepše i lakše pregurao ovo leto.

"Ono što prija nama, prija i njima", kaže Stamatović.

Kao jedan od bitnih saveta ističe da se ljubimci ne izvode bez preke potrebe napolje od 9h do 17h kad je najviše toplo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Isto tako je bitno da se nekoliko dana nakon šišanja ne izlažu sunčevoj svetlosti, jer je moguće da dođe do opekotina.

Njen savet je da se prilikom uklanjanja krzna, obavezno skinu i dlake sa unutrašnjeg dela stomaka.

Najlepše je da ljubimci vrućine provode u debeloj hladovini, a kao jedan od mogućih načina da im pomognete da lakše prebrode vrućinu jeste da ih rashladite hladnim peškirima. Na svakih desetak minuta promenite peškir.

Veoma je bitno da se šapice obavezno dobro iščiste i da se uklone dlake s čupavog dela s unutrašnje strane. Vašem krznenom prijatelju će sigurno prijati ako mu haldnim peškirom osvežite šapice, ali u tom slučaju ih obavezno i osušite kako ne bi došlo do pojave gljivica.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.