Kako povratiti energiju na poslu

Izvor: B92, 05.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako povratiti energiju na poslu

Ukoliko radite kancelarijski posao preporučljivo je da u fioci uvek imate pistaće. Ta mala zelena jezgra ili „zeleni badem", kako ga još zovu, daju dosta energije i pomažu kod stresa, objašnjava bečki profesor Hademar Bankhofer.

Jezgro pistaća obavijeno je tankom braonkastom ljuskom. Po mišljenju Bankhofera boja određuje kvalitet ploda, što je zelena boja jača to je više enzima u jezgru. Pošto sadrže dosta biljnog ulja, pistaći se moraju čuvati na mestu gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cirkuliše vazduh i gde je prohladno.

Ipak konzumiranje pistaća treba biti umereno, jer sadrže dosta kalorija. Da bi se usled velikog stresa osetilo poboljšanje, dovoljno je pojesti deset pistaća. Ukoliko se pistaći dobro sažvaću, za kratko vreme daju dosta energije tako da je lakše savladati stres. To je zbog visokog sadržaja belančevina i masti. Povoljno je i to što organizam dobro vari belančevine.

Drvo pistaća raste u Španiji, Italiji, južnoj Francuskoj, Indiji, Turskoj, Iranu i SAD, pripada porodici sumak i srodno je sa drvetom manga. Ovo drvo rađa svake dve godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pistaći daju energiju

Izvor: RTS, 06.Jun.2009, 14:37

Ukoliko radite kancelarijski posao, preporučljivo je da u fioci uvek imate pistaće. Ta mala zelena jezgra ili „zeleni badem", kako ga još zovu, daju dosta energije i pomažu kod stresa...Bečki profesor Hademar Bankhofer ističe kako pistaći daju dosta energije i pomaže kod stresa te se zato preporučuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.