Kako podstaknuti lučenje hormona zbog kojih se osećamo srećno?

Izvor: OkRadio.rs, 03.Jan.2024, 12:01

Kako podstaknuti lučenje hormona zbog kojih se osećamo srećno?

Hormoni imaju veliki uticaj na naš svakodnevni život i na kraju na kvalitet života. Endorfin, serotonin i dopamin su tri glavna hormona koja dovode do osećaja sreće i zadovoljstva, a postoji nekoliko načina da se stimuliše njihovo lučenje, prenosi Klix.ba.   Faktori kao što su pravilna ishrana, fizičke aktivnosti i kreativni hobiji mogu uticati na njihovo lučenje.   Endorfin   Kretanje je odavno poznato kao sredstvo protiv depresije, a nauka je dokazala njegovu spasonosnu ulogu: sport i drugi umereni fizički napori proizvode merljiv fiziološki efekat, koji pruža osećaj psihofizičkog blagostanja.   Englezi to zovu „runner’s high“, što se može prevesti kao trkačka euforija. Međutim, ne radi se...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Kako podstaknuti lučenje hormona sreće?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2024

Endorfin, serotonin i dopamin su tri glavna hormona koja dovode do osjećaja sreće i zadovoljstva, a postoji nekoliko načina da se stimuliše njihovo lučenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.