Kako lečiti kijavicu kod hrčka?

Izvor: B92, 19.Jul.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako lečiti kijavicu kod hrčka?

Teodora Lalatović: Moj hrčak je star četiri meseca, mužjak je. Stalno je na toplom mestu i ja se često igram sa njim. U poslednje vreme je počeo često da kija. Nema druge simptome, samo kija. Da li je to neka bolest, treba li da ga lečim lekovima ili na neki drugi način?

Kijanje kod sitnih glodara može biti izazvano infekcijom gornjih respiratornih puteva ili iritacijom , najčešće prašinom iz piljevine ili sena ili nekom drugom neodgovarajućom podlogom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ako ste sigurni da podloga nije bila uzrok pojave kijanja (ako jeste, zamenite je), obratite se veterinaru.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante “Pas, mačka i …”, možete pročitati OVDE.

Foto: mlinksva / Flickr.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.