Kako kineska vojska privlači regrute?

Izvor: B92, 02.Nov.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako kineska vojska privlači regrute?

Kineska vojska je odlučila da prihvati regrute koji imaju veću telesnu težinu od predviđene i vidljive tetovaže, uklapajući se tako u promene društva izazvane sve većim standardom života i osobenostima mladih već zadojenih zapadnom kulturom.

Kako bi odgovorili potrebama za regrutima s višim obrazovanjem, vojska planira da godišnje plaća 6.000 juana (944 dolara) univerzitetskim studentima koji bi prihvatili da odsluže rok uz garanciju da će ih čekati mesto na fakultetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Promene koje je saopštilo ministarstvo odbrane stupiće na snagu u ovom zimskom regrutnom roku. Kineska Narodna oslobodilačka armija je najbrojnija na svetu sa 2,3 miliona ljudi u uniformama, podseća AP.

Ministarstvo je objavilo da regruti neće biti odbijani ako na licu ili vratu imaju tetovažu sve dok one ne prelazi dva santimetra u prečniku.

Takođe promenom je dozvoljeno da telesna težina bude veća za 25 odsto od propisane ili 15 odsto niža od vojnih standarda. Predhodna ograničenja su bila 20 odsto veća i 10 procenata niža težina od standarda.

Kineska vojska time pokušava da privuče potrebne regrute u uslovima brze modernizacije i kada je obrazovana omladina postala sve izbirljivija u pogledu poslova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.