Kako je moda uticala na vereničko prstenje tokom poslednjeg veka?

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je moda uticala na vereničko prstenje tokom poslednjeg veka?

Kao što se menjaju modni trendovi u oblačenju, tako se i najpopularnije vereničko prstenje menjalo kroz decenije iza nas.Od 1920 - ih smaragdi, dijamanti, okrugli ili kockasti, sve kombinacije su bile u nekom momentu u trendu.

Kako se menjala moda vereničkog prstenja tokom godina bliže su objasnili predstavnici kompanije koja se bavi kupovinom nakita "WP Diamonds".

U 1920 - im bilo je popularno vereničko prstenje sa oreolom dijamanata

Eglesko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prstenje sa geometrijskim oblicima i oštrim linijama bilo je popularno u dvadesetim godinama prođlog veka. Ekstravagantnije prstenjw je bilo naglašeno dijamantskim oreolom.

Trake oko dijamanta nosile su se sledeće decenije

U tridesetim godinama vereničko prstenje je "pokušavalo da se razvije" iz prethodnog Art Deco perioda, pa je centralni dijamant bio ukrašen trakama i lukovima.

Okrugli dijamant je bio hit 1940 - ih

Okrugli kamen je postao popularan u četrdesetim godinama zahvaljujući poznatoj reklami "Dijamanti su zauvek". Roze-zlatni i žuto-zlatni brendovi su postali uobičajeni izbor jer je u Drugom svetskom ratu bio ograničen pristup platini u SAD-u.

Mnogi parovi su se odlučivali za kruškast oblik kamena na prstenu tokom pedesetih

Popularan prsten Andreja Hepburna, koji je predstavio tri brenda u tri različite vrste zlata, postale su popularne tokom pedesetih godina.

Povratak dvadesetih i smaragdnog kamenja tokom šezdesetih

Verenički prsten Džeki Kenedi od Džona F. Kenedija, koji je pored dijamanata sadržao smaragde, imao je i obojene kamenčiće što je bilo popularno među parovima tih godina.

Smaragdi i dijamanti popularni i sledeće decenije

Tokom sedamdesetih, neveste su vereničko prstenje uparivale sa svojim svadbenim detaljima, od kojih su mnogi bili od žutog i roze zlata.

Obojeni dijamanti i kamenje su bili hit tokom osamdesetih

Okrugli dijamanti i žuto-zlatni brendovi su i dalje bili izuzetno popularni tokom osamdesetih godina, ali prsten princeze Dajane od princa Čarlsa, imao je safirni dragulj i promenio je industriju dragog kamenja. Kraljevski prsten je bio toliko popularan da su napravljene mnoge replike.

U devedesetim godinama, prstenovi su postali svežiji i oštriji

Dijamanti sa markizom bili su posebno moderni, a žuto-zlatne trake zauzimale su pozadinu i zamenile trake od belog zlata i platine.

Prve godine novog veka inspirisane 60 - im

Mnogi parovi su se u prvoj deceniji 21. veka opredelili za vereničko prstenje sa velikim dijamantima ili kamenjem.

U ranim 2010, jastučasti dijamanti postaju popularni i aktuelni su i dalje

Trenutno su najveći hit ovalni dijamanti

Tanke trake i veliki ovalni dijamanti su u trendi. Obično se postavljaju vertikalno, a povremeno horizontalno.

Predsednik WP Dajmondsa Andrej Braun kaže da je najpopularnije vereničko prstenje u poslednjih sto godina veoma jednostavno odnosno da je to okrugli dijamant na zlatnom krugu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je moda uticala na vereničko prstenje tokom poslednjeg veka?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 06:20

Kao što se menjaju modni trendovi u oblačenju, tako se i najpopularnije vereničko prstenje menjalo kroz decenije iza nas. Od 1920 - ih smaragdi, dijamanti, okrugli ili kockasti, sve kombinacije su bile u nekom momentu u trendu...Kako se menjala moda vereničkog prstenja tokom godina bliže su objasnili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.