Kako izlečiti mamurluk

Izvor: Domino Magazin, 01.Jun.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izlečiti mamurluk

Verovatno je svako od nas bar jednom popio koju čašicu više i potom osetio neprijatne posledice

Jutro posle tih par čašica može biti veoma neprijatno - to zovemo mamurluk.

Neki od simptoma mamurluka su poremećen san i umor, glavobolja, osećanje mučnine i povraćanje, anksioznost i nervoza, loša koncentracija, pojačano znojenje...

Važno je upamtiti da kod osoba koje alkohol, naročito u većim količinama, konzumiraju povremeno ovi simptomi prolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << brzo i ne prouzrokuju veća oštećenja u organizmu, a posledica su dehidracije do koje dolazi zbog načina na koji se alkohol procesuira u organizmu.

Da biste smanjili ili izbegli neprijatne efekte mamurluka evo par korisnih saveta.

Dok pijete: izbegavajte cigarete, nemojte da pijete brzo i nikada nemojte da pijete na prazan stomak.

Jutro posle: preskočite kafu pošto ovo piće kao i alkohol dovodi do gubitka tečnosti u organizmu, a setimo se da vas je dehidracija i dovela do stanja mamurluka. Umesto kafe popijte čaj od nane koji će smiriti vaš stomak ili čašu soka, s obzirom na to da fruktoza pomaže da se alkohol što pre isprazni iz organizma.

Za doručak umesto jakog masnog doručka koji će vam samo dodati kilograme, ali neće usporiti rastvaranje alkohola, pojedite jaja, bananu ili supicu. Jaja sadrže supstancu koja je izvrsna u borbi protiv zlih toksina koji izazivaju mamurluk, a banana i supica pomažu da podignete nivo natrijuma i kalijuma izgubljenog tokom čestih poseta toaletu – što se dešava kada popijete.

Mnogi pribegavaju napornim vežbama u teretani kako bi kroz znoj izbacili alkohol – međutim, ovo će dovesti samo do gubitka tečnosti, umesto toga opustite se ili ako baš želite da vežbate probajte jogu.

I konačno protiv one užasne glavobolje izaberite ipobrufen/brufen umesto aspirina koji će vam samo nadražiti želudac.

Ako želite da u potpunosti izbegnete sve neželjene efekte unošenja većih količina alkohola pogledajte “Mamurluk u Las Vegasu” ili aktuelni nastavak to će vam biti dobra lekcija šta sve može da se desi “pod uticajem”, pri tom ćete se smejati i samim tim dobro zabaviti bez alkoholnog pića.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.