Kako izgleda anatomija alfa mužjaka

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda anatomija "alfa mužjaka"

Mnogi će priznati da im je život bio mnogo jednostavniji pre nego što su naučnici počeli da otkrivaju kako žene biraju partnere. U poslednjem istraživanju, dokazano je da žene više privlače muškarci sa višim nivoom testosterona, što znači i snažnijim imunim sistemom.

Dakle, prva odlika „alfa muškaraca" je snažan imunitet. Predstavljamo vam još neke od njih.

2. Gusta brada

Možete se opustiti: ne morate se brijati svakog jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da biste izgledali dobro. Naime, nova studija sa Nortumbrija univerziteta pokazala je da se ženama više sviđaju muškarci sa bradom od nekoliko dana i da ih smatraju idealnim partnerima.

One sa jakom puštenom bradom ocenile su kao najmuževnije, ali i najagresivnije. Najmanje privlačnim smatraju potpuno obrijane muškarce.

3. Bariton

Istraživanje objavljeno u žurnalu Sećanje i spoznaja iz 2011. pokazalo je da se ženama više sviđaju muškarci dubokog glasa.

4. Miris

Muškarci koji koriste kolonjsku vodu imaju više samopouzdanja, nego oni koji nemaju takvu naviku, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Liverpulu.

Međutim, ista studija je pokazala da žene smatraju najatraktivnijim one muškarce koje vide kako nanose miris na telo.

Koristite parfem koji vam se sviđa i pustite da vas samopouzdanje vodi.

5. Obrijan pazuh

Jedna češka studija pokazala je da se ženama više sviđa miris obrijanih pazušnih jama, nego onih koje su „zarasle".

6. Mišići

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kaliforniji (Los Anđeles) pokazalo je da žene zaista privlače veći mišići.

To je razlog više da odete u teretanu.

7. Crvena boja

Ubacite malo boje strasti u vaš ormar. Naime, studija objavljena u Žurnalu eksperimentalne psihologije pokazala je da žene više vole muškarce u crvenoj garderobi. One ih smatraju atraktivnijim, moćnijim i seksualno poželjnijim.

8. Brz automobil

Istraživanje iz 2011. sprovedeno na Univerzitetu u Teksasu pokazalo je da se ženama sviđaju muškarci u brzim i moćnim automobilima.

Ipak, takva privlačnost je samo privremena i ispitanice su naglasile da ih nikada ne bi birale za bračne partnere.

9. Čvrst stisak

Čvrst stisak ruke nije prečica do njenog kreveta, ali vam sigurno ne može odmoći.

Ruke su prepune taktilnih nerava i ljudi koji se rukuju mlitavo drugi smatraju stidljivim ili čak neurotičnim, pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu u alabami.

Zato, čvrsto se rukujte.

10. Prosečne dimenzije penisa

Verovali ili ne, veće nije uvek i bolje, barem ne kada je reč o genitalijama. Žene su ocenile u jednom istraživanju objavljenom u Arhivima seksualnog ponašanja da manje privlačnim smatraju izuzetno velike penise, za razliku od onih prosečnih dimenzija.

11. Visina

Niski muškarci baš nemaju sreće. Studija objavljena u Žurnalu evolucione psihologije pokazala je da visoki muškarci imaju mnogo atraktivnije partnerke, za razliku od onih koji su nešto niži.

12. Cveće

Nema ničeg lepšeg od muškarca s buketom u rukama, složiće se većina žena. To je pokazala i studija u Francuskoj koja je otkrila da je najbolji način da iznenadite devojku na prvom sastanku to da joj ponesete buket cveća.

Takođe, isto istraživanje pokazalo je da čak i sedenje u nekoj bašti može učiniti muškarce privlačnijim za suprotni pol.

13. Gitara

Dobre vesti za nesuđene rok zvezde: dame vole muškarce koji sviraju gitaru. Antropolozi čak smatraju da je čovek u prošlosti počeo da razvija sposobnost da komponuje i peva, samo da bi pridobio suprotan pol.

Foto: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.