Kako da organizam očistite od otrova

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da organizam očistite od otrova

Ukoliko svom organizmu želite da učinite nešto dobro, onda treba da unosite namirnice – „čistaće". U te namirnice ubrajaju se pre svih kupus, integralni hleb i mirođija, jer oslobađaju organizam od štetnih materija.

Bubrezi, jetra, bešika i prostata kod muškaraca obavljaju težak i važan posao. Ovi organi moraju da otpatke metabolizma i štetne materije koje dospeju u naš organizam što pre izbace. Svojim radom oni doprinose da čovek ne ostari prerano ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ne dođe do bolesti, objašnjava bečki profesor Hademar Bankhofer.

Unošenjem određenih vrsta povrća tim organima se u procesu čišćenja od otrova može pomoći. Na primer, dva parčeta integralnog hleba dnevno mogu da pomognu u procesu izbacivanja otrova iz organizma. Kada se integralni hleb dobro sažvaće, tako nastala masa upija sve otrovne supstance iz creva i izbacuje ih.

Prilikom konzumiranja kupusa, sažvakana masa polako prolazi kroz creva i pri tom upija sve negativne supstance i izbacuje ih iz organizma. Unoseći sok od brusnice čisti se bešika i mokraćni kanali. Takođe dobar čistač organizma je i nar ili sok od nara.

Glavica mirođije bogata je balastnim materijama koje u crevima upijaju otrovne i masne supstance. Mirođija takođe sadrži supstance, koje čiste bubrege. Još u antičko doba mirođija je važila za „čuvara života".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.