Kako da naviknete bebu na flašicu

Izvor: Mondo, 26.Jun.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da naviknete bebu na flašicu

Navikavanje bebe na flašicu može da bude prilično stresno. Evo nekoliko saveta kako da prelaz na mleko iz flašice bude lakši.

Kada prvi put dajete bebi mleko na flašicu, nemojte sipati količinski puno mleka. Ponudite joj flašicu uveče posle obroka, tek toliko da se "upozna" sa njom.

Pri kupovini, obratite pažnju na to koliki je otvor na flašici. Birajte cucle sa manjim otvorom kako biste izbegli da se beba zagrcne.

Kada beba treba prvi put da pije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mleko, neka joj neko drugi, tata ili baka daju flašicu. Neka onaj ko je hrani sve vreme održava kontakt očima sa bebom. S obzirom na to da je navikla da je majka doji, moguće je da će se zbuniti ukoliko vi pokušate da je hranite iz flašice, piše "Blic".

Pokušajte da budete van kuće kada beba treba da uzme mleko iz flašice, jer bi ona mogla da oseti vaše prisustvo i da bojkotuje flašicu, čekajući obrok na kakav je navikla.

Ako vidite da navikavanje na flašicu i dalje teško ide, dajte bebi da se igra sa cuclom, kako bi se što pre navikla na nju. Ako je vaša beba već navikla na neku cuclu, nabavite istu takvu za flašicu i pre obroka je ugrejte mlazom mlake vode.

Pokušajte da joj date flašicu dok, na primer, sedi u svojoj omiljenoj stolici. Ako ni to ne pomogne, hranite je u krilu sa njenim leđima na vašim grudima. Kasnije je možete hraniti u svakom položaju koji obema odgovara.

Menjajte temperaturu mleka. Dajte joj hladnije i toplije mleko, dok ne shvatite koje joj više odgovara.

Budite strpljivi, jer bebi treba vremena da se navikne na novo iskustvo.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.