Kako da budete Don Draper?

Izvor: Domino Magazin, 22.Mar.2012, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da budete Don Draper?

Izračunato koliko para bi vam danas trebalo da izigravate šmekera kao što je glavna faca iz serije Mad Men

Sigurno ste gledali kultnu seriju Mad Men? I sigurno se ložite na Don Drapera koji je dokazano ideal pravog muškarca?

E dobro, onda će vas zanimati koliko bi njegov životni stil zahtevao današnjih para. Cigarete, alkohol na litre, skupa kola, prva klasa u avionima i velika kuća... Znamo da je Don u seriji imao platu od 45.000 dolara godišnje i bonus od >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << 2.500 dolara.

Ali koliko bi mu trebalo danas za sav taj hedonizam. Upravo to su izračunali ekonomisti iz Credit Sesame. Danas prosečan direktor u marketingu zarađuje u Americi 133.641 dolara, što baš i nije dovoljno da bi bio šmeker kao Don.

Evo je računica i podaci po artiklima ispod. Plave cene su one iz 1962. godine, zelene su cene danas sa dodatom inflacijom, a crvene su realne cene danas!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.