Kako Francuskinje osvajaju muškarce?

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Francuskinje osvajaju muškarce?

Prefinjene Francuskinje znaju da put do muškog srca vodi (i) preko stomaka. Pročitaj njihov recept koji će učiniti da ti jede iz ruke.

Ovo je samo za tvog mušakarca i tebe. Pravi francuski doručak:svež baget, puter i džemsvež kroasan filovan čokoladomsveže ceđeni sok od pomorandžečaj, vruča, čokolada ili kafaDoručkujte u krevetu, pa ostanite u istom.....Sad ozbiljan receptPripremi večeru za vaše prijatelje, recimo u petak ili u subotu. Sredi se, isplaniraj ko će gde da sedi dan ranije da te večeri budeš slobodna da uživaš u društvu, da tvoj muškarac vidi koliko si ti sposobna i dobra domaćica.1. Piletina marinairana u vinu - za 8 osobaPriprema: 30 minuta +12 sati mariniranjaKuvanje: 2 sata i 45 minuta1 pile oko 2.5 kg, isečeno na komade1 glavica crnog luka, sitno iseckanog2 šargerepe, sitno iseckane1 boca crvenog vina1 veza začinskog bilja3 kašike ulje3 kašike brašna2 čena belog luka1 čašica konjaka2 kašike začina sa odgovrajućom količinom vode (so, biber, morski oraščić)1/2 šolje slanine seckane1+1/4 šolje pečurakanekoliko grančica peršuna , biber u zrnuPriprema:Dan ranije komade piletine stavi u činiju za salatu, pa dodaj kolutove crnog luka i šargarepe. Poprskaj crnim vinom, pa dodaj vezu začinskog bilja i nekoliko zrna bibera. Poklopi i ostavi da stoji u frižideru u marinatu narednih12 sati.Sldećeg dana piletinu izvadi iz marinata i osuši je papirnim ubrusom. Procedi marinadu. Obriši povrće papirnim ubrusom.Zagrej ulje u tiganju, pa isprži piletinu sa svih strana dok ne porumeni. Potom je izvadi iz tiganja i dodaj povrće. Proprži povrće 3 do 5 minuta, dodaj malo brašna i dobro promešaj.Vrati piletinu u tiganj i dodaj izgnječen beli luk i sve to flambiraj konjakom.Sipaj proceđenu marinadu kojoj si dodala začinjen bujon. Dodaj so, biber i morski oraščić. Kada proključa poklopi i ostavi da se kuva dva sata na viskoj temperaturi.Nekih 15 minuta pre serviranja, u teflonskom tiganju proprži komade slanine i pečurke isečene na režnjeve. Kada je proprženo, dodaj piletini. Začini po ukusu i pospi peršunom.Recepte smo preuzeli iz knjige "Franscuskinje ne spavaju same", Džejmi Ket Kolan

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.