Kada vam je bio prvi put?

Izvor: Domino Magazin, 19.Dec.2011, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada vam je bio prvi put?

Devojke sve ranije stupaju u seksualne odnose

Novo istraživanje ukazuje da danas četvrtina devojaka izgubi nevinost pre punoletstva. Oko 27 posto devojaka do 24 godine kaže da su imale 15 ili manje godina kada su prvi put imale seks.

Posebno je alarmantno što jedna od osam devojaka do 24 godine već ima 10 različitih partnera sa kojima su imale seks.

"Mlade devojke su previše izložene uticaju pop kulture i zato se ponašaju kao da vrede isključivo kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << seksualni objekt", kaže Diane Abbott, ministarka zdravlja Velike Britanije.

Istraživanje ukazuje da je više od petine devojaka do 24 godine bar jednom popilo pilulu za dan posle, kao i da 60 posto devojaka ne koristi uvek kontracepciju.

Naučnici zaključuju da mladi više nemaju strah od stupanja u seksualne odnose što nije dobro u kombinaciji sa nedovoljnom edukacijom na tu temu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.