Kada mane mogu biti prednosti?

Izvor: B92, 13.Dec.2010, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada mane mogu biti prednosti?

Naravno da je bolje da ste više Dženifer nego Kajli, a još je bolje ako vam je zadnjica veća od stomaka. Masti koje odlaze u zadnjicu bi bile izuzetno štetne da se nalaze oko organa, tako da „kruškast" oblik tela ima velike prednosti po žene.

Foto: m_bartosch / FreeDigitalPhotos.net


Čak su i naučnici potvrdili da je salo oko kukova i bokova u redu, dok je na stomaku izuzetno nezdravo jer izaziva gojaznost, srčane smetnje i dijabetes.

Istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazuju da veća zadnjica znači da imate manje lošeg holesterola a više dobrog koji je zdrav za vaše arterije, a istraživanja na Oksford univerzitetu pokazuju da dobar holesterol smanjuje rizik od dijabetesa.

Dr Dejvid Haslam iz Nacionalnog foruma gojaznih kaže da je masnoća u predelu stomaka opasna jer se ponaša kao velika žlezda koja ispušta otrove izuzetno opasne po zdravlje.

Tako da kada pitate nekog da li vam je pozadina malo poveća, bolje bi bilo da očekujete potvrdan odgovor.

Bez kukova

Istraživanja na Sauthampton univerzitetu pokazuju da je rak dojke tri puta zastupljeniji kod žena čije su majke imale široke kukove. Kao krivac za ovu bolest spominje se dosta estrogena, hormona koji kontrolise seksualni nagon, koji se nalazi u krvi majke, a ona ga ima previše, u predelu kukova.

Mladeži

Ako nemate beleg kao Sindi Kraford, ostali mladeži su uglavnom posmatrani kao nedostatak, i čak predstavljaju mogućnost stvaranja raka kože. Naučnici su dokazali da su osobe sa više mladeža biološki godinama mlađe od osoba sa čistom kožom. Osim što izgledaju mlađe, teže obolevaju od bolesti koje idu s godinama kao što su bolesti srca ili osteorporoza. Testovi su vršeni na telomerama, delovima DNK u našim ćelijama, koje se godinama skraćuju i tako ćelije i umiru. Drugim rečima, dužina telomera određuje naš biološki sat. Osobe sa više od 100 mladeža imaju duže telomere od onih sa manje od 25 mladeža, što pokazuje da sa više mladeža imate 6 do 7 godina više za mladost.

Male grudi

Ako su vam grudi male, ili ste potpuno ravni, manje su vam šanse za probleme sa leđima. Istraživanje u Turskoj pokazuje da veće grudi vremenom krive gornji deo kičme. Žene koje su smanjile veličinu grudi nikad više nisu imale isti problem bola u leđima. Još jedna prednost manjih grudi je da su one senzitivnije za 24%, jer su nervi razvučeniji i istanjeniji kod onih sa zaobljenijim grudima.

Veliki nos

Izgleda da što je veći nos, veća je prepreka da udišemo bakterije i prašinu. Potvrđeno je da osobe sa povećim nosevima udišu 7 odsto manje štetnih čestica. Takođe, veliki nos sprečava ili umanjuje polensku kijavicu. Dr Rene Antoni, koja je sprovela istraživanje na Univerzitetu u Ajovi kaže da nam nos predstavlja zaštitu usta i da sprečava infekcije, ali i da pomaže kod respiratornih alergijskih reakcija.

Izgleda da su masne naslage koje se stvaraju na člancima nogu zdrave za žene. Naime, naučnici kažu da je svako otklanjanje sala sa donjih delova tela, kao kod liposukcije, opasno za žene jer se nakon toga masti slažu na drugim delovima tela, gde mogu predstavljati velike probleme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.