Kad sa česme poteče čisto zlato

Izvor: B92, 08.Jun.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad sa česme "poteče" čisto zlato

Stanovnici Montane tvrde da zlato "sipa" iz njihovih kućnih slavina, ali su ipak zabrinuti zbog toga što ne znaju šta sve njihova voda sadrži.

Mark Braun iz Vajthola kaže da je njegova žena Šeron primetila u mašini za sudove nešto što ju je podsetilo na zlato.

Pozvala je muža i oboje su posmatrali sićušne sjajne čestice. Kada su ih odneli na hemijsku analizu, utvrđeno je da je reč o čistom zlatu.

"To je bizarno", kaže Braun.

Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komšija Pol Harper kaže da je takođe dobijao komadiće zlata i to u vodi sa česme.

"Ako dobijamo teške metale koji su vidljivi golim okom, šta tek unosimo, a i ne znamo da je u vodi", kaže on.

Inače, severoistočno od Vajtfola nalazi se rudnik zlata, ali Ministarstvo zaštite životnog okruženja navodi da nema dokaza za to.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kad sa česme "poteče" čisto zlato

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2014

Stanovnici Montane tvrde da zlato "sipa" iz njihovih kućnih slavina, ali su ipak zabrinuti zbog toga što ne znaju šta sve njihova voda sadrži...Pronašli zlato u bodi sa česme.. ..Mark Braun iz Vajthola kaže da je njegova žena Šeron primetila u mašini za sudove nešto što ju je podsetilo na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.