Kad i koga najviše napadaju komarci

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad i koga najviše napadaju komarci

Komarci biraju "žrtvu" u zavisnosti od krvne grupe, kožnih bakterija, ali i na osnovu fizičke aktivnosti - aktivnije osobe imaju višu telesnu temperaturu, zbog čega postaju meta dosadnih stvorova.

Da ne biste postali "meta" ovih krvopija, nije loša ideja da ostanete kod kuće u sumrak i u ranim jutarnjim časovima, kada komarci najviše napadaju. U tom periodu je veća vlažnost vazduha i niža temperatura, što pogoduje tim malim napastima zbog kojih ćete se neprestano pljeskati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << po telu u pokušaju da se odbranite. Osim toga, dokazano je da komarce privlače tamne boje - odeća u crnoj, tamno plavoj ili crvenoj boji, olakšava ovim insektima da vas "lociraju", tvrdi entomolog Džejms Dej. Dakle, birajte garderobu svetlijih boja.

Kada već govorimo o tome šta ih privlači... imajte na umu da vaš parfem ne privlači samo osobe suprotnog pola, nego i komarce, naročito ako je reč o cvetnim mirisima.

Još jedna stvar koju bi trebalo da izbegavate, ako ne želite da vas komarci grizu – pivo. Studije pokazuju da komarci "vole" pivo, odnosno da češće ujedaju one koji piju ovo piće jer povećava telesnu temperaturu, a to je komarcima znak da vas gricnu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.