Jota (Primorje)

Izvor: Domino Magazin, 10.Jun.2013, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jota (Primorje)

Viljuškom po ex-YU: Slovenija

Primorci jotu kuvaju na zdravoj kosti pršuta, a može da se kuva i sa dimljenim svinjskim mesom.

Sastojci: 500 gr kiselog kupusa; 500 gr dimljene svinjetine ili kost pršuta; 250 gr pasulja; 350 gr krompira; 200 gr crnog luka; čen belog luka; kašika soka od paradajza; 1 list lovora; voda; biber, so

Kupus kuvamo zajedno sa mesom. Oprani i prethodno potopljeni pasulj kuvamo zasebno sa lovorovim listom. Odvojeno skuvamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i krompir. Kuvani pasulj sa njegovom vodom istresemo u kupus, a krompir izgnječimo da njime zgusnemo jotu.

Iseckamo crni luk i zarumenimo ga na ulju, dodamo u jotu, začinimo biberom i solju i dodamo sok od paradajza da jota dobije lepšu boju.

Viljuškom po svetu:

Slovenija



Uređuje

Mika Dajmak

Piše

Bronislava Herman Grasi

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.