Još jedan razlog da se još više plašimo paukova

Izvor: B92, 19.Jun.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan razlog da se još više plašimo paukova

Osobe koje pate od arahnofobije imaju sada još jedan razlog da se plaše paukova, jer su naučnici otkrili da pojedine vrste ovih insekata love i jedu ribe veće od sebe.

Naučnici su došli do brojnih dokaza širom sveta o postojanju polu-vodenih paukova koji jedu ribu.

Pojedini primerci mogu da plivaju pa čak i da rone i hodaju po površini vode. Pauci koriste moćne neurotoksine i enzime kako bi usmrtili i probavili ribu.

"Obično je pauku potrebno nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati da proždre ribu dok ne ostane ništa od nje osim kostiju i krljušti", rekao je za Rojters zoolog Martin Nifeler sa švajcarskog Univerziteta u Bazelu.

Ovaj fenomen je naročito rasprostranjen u toplijim krajevima, posebno na Floridi i u Australiji. Paukova-robolovaca ima na svim kontinentima osim na Antarktiku.

Ribe nisu jedini mali kičmenjaci na meniju paukova. Neke vrste love i jedu žabe, guštere, zmije, miševe, šišmiše i ptice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan razlog da se još više plašimo paukova

Izvor: Cafe.ba, 20.Jun.2014, 11:17

Osobe koje pate od arahnofobije imaju sada još jedan razlog da se plaše paukova, jer su naučnici otkrili da pojedine vrste ovih insekata love i jedu ribe vijeće od sebe.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.