Jer leto je stvoreno za PUNJENE PAPRIKEEE!

Izvor: NaDlanu.com, 14.Jul.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jer leto je stvoreno za PUNJENE PAPRIKEEE!

Ako postoji savršenstvo, onda je to ovo!

Potrebno je:

- žute paprike

- pirinač, šolja

- mleveno meso (idealno pola juneće pola svinjsko), oko kilogram

- mast

- crni luk

- so, biber, aleva paprika, brašno (i začini po želji).

Priprema:

U širokoj šerpi na umerenoj temperaturi prodisstati crni luk dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i mešati dok meso ne pobeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tojest, dok ne bude ravnomerno termički obrađeno.

Dodati u meso šolju opranog pirinča, malo vode i dinstati još desetak minuta dok pirinač ne omekša. Umesto pirinča možete koristiti proso, sočivo, plavi patlidžan...

Filovati smesom paprike, na vrh staviiti kolut paradajza ili krompira (ukusnije je sa paradajzom). Poslagati u šerpu u kojoj se dinstao luk.

U čaši vode razmutiti malo ulja, aleve paprike, brašna (i začina po želji) i time naliti šerpu, do vrha paprika.

Staviti u rernu na srednju temperaturu i peći 45 minuta do sat vremena.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.