Jedite paradajz i smršajte

Izvor: Domino Magazin, 06.Nov.2009, 04:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedite paradajz i smršajte

Dovoljno je samo par kriški da vam smanje osećaj gladi

Zaboravite na dosadne dijete i znojenje u teretani, pošto naučnici kažu da možete da smršate i na mnogo lakši način.  Dovoljno je da jedemo povrće, što nas čini zadovoljnijima, a tako potiskujemo i poriv da nešto gricnemo. Posebno dobar je paradajz bogat sastojcima koji povećavaju nivo hormona koji kontroliše apetit, zbog čega je njihovo konzumiranje jednostavan i jeftin način za smanjivanje kilograma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<

Celu teoriju je potvrdilo istraživanje Univerziteta Reading gde su zaključili da se osećamo sitijima ako u sendvič stavimo nekoliko kriški paradajza. Pretpostavlja se da je glavni krivac za ovo likopen koji je poznat po brojnim pozitivnim efektima od antikancerogenih svojstava do povećanja plodnosti.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.