Jedite i lečite se malinama

Izvor: Domino Magazin, 01.Jul.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedite i lečite se malinama

Nećete verovati šta sve leči

Vreme je malina i to treba iskoristiti. Jedite ih kad god možete, učiniće vas zdravijim i lepšim.

Malina je bogata folnom kiselinom, vitaminima K i E5, magnezijumom, manganom, omega 3 masnom kiselinom, u njoj je resveratrol koji usporava starenje, ima visok udeo elagične kiseline pa deluje antikancerogeno. Malina obiluje i antioksidantima što znači da daje skoro polovinu potrebne količine vitamina C ako je jedete svakog dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<

Malina štiti od raka debelog creva, prostate, materice, dojke. Ona osnažuje imunitet, štiti od upala, odlična je za kardiovaskularni sistem i varenje.

Ali to nije sve. Zahvaljujući ketonima malina je odlična za sprečavanje gojaznosti i dijabetesa, takođe oni koji je jedu smanjuju rizik od srčanog udara.

Ulepšava ten i jača kosu. Malina štiti kožu od jakog sunca a dobra je i za tretiranje strija, ekcema, dermatitisa, bora. Iskoristite to i stavljajte malinu u maske, vaša koža će vam biti zahvalna.

Fitoterapeuti preporučuju i čaj od listova maline koji pomaže kod menstrualnih grčeva, jača desni, služi za dezinfekciju krajnika, odličan je kod očnih oboljenja. Naravno, morate naći malinu koja nije tretirana hemijskim preparatima.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.