Javnost je veoma zainteresovana da vidi kolekciju Fila Kolinsa

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 18:16

"Javnost je veoma zainteresovana da vidi kolekciju Fila Kolinsa"

Istorijski atrefakti koje je prikupio proslavljeni britanski rok muzičar Fil Kolins i 2014. godine poklonio američkoj saveznoj državi Teksas izloženi su danas u istorijskoj tvrdjavi-garnizonu Alamo koji su od 23. februara do 6. marta 1836. godine branili američki naseljenici od meksičkih trupa pod komandom generala Antonia de Santa Ane.

Među izloženim predmetima je i jedan mesingani top koji je koristila meksička vojska tokom opsade Alama, a izložba više od 200 istorijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predmeta, tzv. Kolinsova kolekcija, trajaće do 25. aprila.

"Javnost je veoma zainteresovana da vidi kolekciju koju nam je Fil Kolins velikodušno poklonio. Čast mi je što se brinem o njoj i čuvam je", izjavila je Kristi Miler Nikols, direktorka za arheologiju, kolekcije i istorijska istraživanja u Alamu.

Tokom 13-dnevne bitke za Alamo 1836. godine skoro 200 američkih branilaca položilo je svoje živote boreći se za nezavisnost Teksasa od Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.