Jaka žena priznaje slabost

Izvor: B92, 15.Maj.2016, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka žena priznaje slabost

Uprkos činjenici da su odavno počele da zarađuju, nekad i više nego muškarci, najveći deo obaveza oko kuće i porodice i dalje je na ženama

. I zato dame širom sveta, a u Srbiji pogotovo, pucaju. Dok na ekranima gutaju romantične komedije i turske telenovele, film njihovog života je drama sa elementima trilera i naučne fantastike jer se obična mama pretvara u heroinu natprirodnih moći koja stiže i da briljira na poslu i da opere prozore i umiri bolesno dete. Ne bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledica. Statistika je neumoljiva i upozorava da je za 50 odsto veća šansa da žena bude pod stresom nego muškarac istih godina.

Trener emocionalne pismenosti Sanje Stanković, koja je sa koleginicom Adrianom Jovović kreirala trening namenjen pripadnicama lepšeg pola "Snaga žene", slaže se da savremeni tempo života nameće damama brojne izazove. Ali dodaje da se snaga žene ne sastoji u tome da ona preuzme sve na sebe.

- Slaba žena kaže: "Ja sam nemoćna bez tvoje podrške, potpuno zavisim od tebe, molim te, pomozi mi". Druga krajnost je žena koja kaže: "Ja mogu sve sama. Nije mi potreban muškarac ni za šta". A žena koju odlikuje autentična snaga kaže: "Znam da mogu puno toga sama. Ali ponekad je zabavnije i lepše kad dopustim drugom da nešto učini za mene" - kaže Stankovićeva.

Kako kaže naša sagovornica, ovaj pristup je dobar jer muškarci vole da budu od pomoći i kad vide da se njihova podrška uvažava, radi su da je ponavljaju.

- Oni ne vole kada žena emocionalno iznuđuje pomoć i upućuje uvrede ako pomoć izostane. A najčešći nesporazumi na ovim relacijama se dešavaju jer ljudi nisu naučili otvoreno da komuniciraju i traže ono što im treba, uvažavajući istovremeno integritet svog partnera - primećuje Stankovićeva.

izvor: novosti

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.