Jaja na oko

Izvor: Domino Magazin, 15.Sep.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaja na oko

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka

Jaja – 4 kom; bajat hleb – 250 gr; maslinovo ulje; beli luk – 1 glavica; so

Reklo bi se da su ovo obična pržena jaja na oko. Jesu jaja na oko, ali ovako to rade na Mediteranu....

U dubokoj šerpi valja izmrviti 250 grama bajatog hleba. Što sitnije. Nalije se, da ogrezne, slanom vodom pa poklopi i ostavi dva sata.

U tiganj se nalije devet kašika maslinovog ulja, zagreje,  pa proprži glavica belog >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << luka. U čenovima. Kad postanu rumeni izvade se i – bace.

Hleb se osedi od ostataka vode, pa uz mešanje prži tako da se ne slepi za tiganj. Kad to porumeni saspe se u centar činije, a  svuda okolo poređaju jaja pržena na oko. Za dve osobe i 250 grama hleba valja imati četiri jajeta.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za početnike



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.