Ja ću biti kraljica: Otkriveni novi detalji o Kejt – iza milog lica krije se gvozdena ruka

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 19:35

"Ja ću biti kraljica": Otkriveni novi detalji o Kejt – iza milog lica krije se gvozdena ruka

Izgleda da je Kejt Midlton gvozdena ruka u Bakingemskoj palati i ta koja donosi konačne i čvrste odluke kada je reč o imidžu britanske kraljevske porodice, tvrde izvori.

Ovakve spekulacije potiču od otkrića da je ona ta koja koja stoji iza čuvenog zvaničnog saopštenja palate nakon gostovanja princa Harija i Megan Markl u emisiji Opre Vinfri.

Detalji o tome kako je pokojna kraljica Elizabeta suptilno, ali čvrsto odgovorila na "napad" Harija i Megan na monarhiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristeći frazu "sećanja mogu da variraju", pojavili su se u knjizi kraljevskog analitičara i novinara Valentajna Loua.

Nacrt zvanične izjave u početku nije uključivao gore pomenutu, pomalo malicioznu opasku, i zvučio je daleko "blaže". Međutim, navodno su upravo princ i princeza od Velsa zahtevali da odgovor bude oštriji, prenosi "Daily Mail".

Kejt Midlton je u potpunosti podržala svog supruga, i ne samo to - ona je navodno bila i odlučnija od njega po ovom pitanju.

U Louvoj novoj knjizi "Courtiers: Intrigue, Ambition, and the Power Players Behind the House of Windsor" iznete su tvrdnje da su se najmanje dva zvaničnika palate usprotivile ideji da se u saopštenju upotrebi fraza "sećanja mogu da variraju", ali da je Kejt bila ta koja je nametnula stav da tako treba da ostane.

"Kejt je bila ta koja je jasno rekla: "Istorija će suditi o ovoj izjavi i ako se ova fraza ili neka njoj slična ne uključi, sve što su rekli biće prihvaćeno kao istina"", knjiga citira izvor upućen u dešavanja.

Isti izvor izneo je tvrdnje da je Kejt daleko čvršća i čeličnija nego što to javnost misli.

"Ne dobija onoliko zasluga koliko bi trebalo, jer je toliko suptila u svom stavu. Ona igra igru na duge staze. Uvek je imala cilj i mantru: "Ovo je moj život i moj istorijski put i ja ću jednog dana biti kraljica"", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.