Izložba Nisi kriva podržava glas žena da prijave nasilje VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 17:23

Izložba "Nisi kriva" podržava glas žena da prijave nasilje VIDEO

Nasilje nad ženama je postala tema mnogih javnih rasprava, no Martin Stamenković je odlučio da ovaj problem predstavi na jedan realističan i umetnički način.

Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležen je juče, međutim danas 19. maja otvoriće se izložba koja je posvećena ovom danu i problemu nasilja nad ženama. Autor izložbe je Martin Stamenković, koji je ovom prilikom za "150 Minuta" potvrdio da će izložba biti otvorena za sve posetioce.

"Nažalost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne treba vam puno inspiracije za nasilje u 21. veku, odlučili smo da danas to otvorimo, da pordžimo glas žena i da budu slobodne da mogu da prijave nasilje", izjavio je on.

Realistične fotografije nastale su u saradnji sa njegovim prijateljima, koji su iskazali želju da mu pomognu u realizaciji ove izložbe. Stamenković smatra da se u današnje vreme žene krive za nasilje, a to je naveo kao inspiraciju za ime izložbe "Nisi kriva".

A to šta je cilj ove izložbe, kao i kako fotografije zaista izgledaju, pogledajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.