Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izliječio sepsu vitaminom C

Doktor Pol Marik iz bolnice u Norfolku tretirao je 47 pacijenata oboljelih od sepse injekcijama kortikosteroida i vitamina C. Svega četvoro oboljelih nad kojima je isprobana terapija je preminulo, i to od posljedica drugih oboljenja, prenosi portal "Sciencetimes".

Marik je prvi put primijenio ovu ideju još 2015. nakon što se sjetio studije koja pored regularne terapije preporučuje vitamin C. Tada je pacijentkinji na samrti, u očajanju, ubrizgao eksperimentalni koktel, znajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da joj nije preostala nijedna druga opcija.

Na zaprepašćenje ljekara ona se za dva dana potpuno oporavila i napustila intenzivnu njegu, što ih je ohrabrilo da odmah primjene neobičan lijek na još dva pacijenta, sa istim ishodom.

- Očekivao sam da je zateknem mrtvu kada sljedećeg dana dođem na posao, ali kada sam stigao ujutro šokirao sam se – prisjeća se doktor Marik za portal "sott.net".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.