Izbelite kuhinjske krpe bez otkuvavanja

Izvor: Prva.rs, 08.Dec.2018, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbelite kuhinjske krpe bez otkuvavanja

Kuhinjske krpe su potrebne svakoj domaćici. Neophodne su u obavljanju raznih kućnih poslova, ali vremenom prestanu da izgledaju lepo. Postanu obične sive krpe s flekama, koje se ne mogu oprati.
Na kakve sve načine nismo pokušavali da izbelimo svoje kuhinjske krpe! Čak ni najmoćnija hemijska sredstva ne uspevaju uvek da obave taj zadatak. Zato nam u pomoć dolaze narodne metode.
Neke od njih su vrlo neobične. Na primer, za pripremu sredstva za izbeljivanje možete upotrebiti obično >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << jestivo ulje. Samo po sebi, ono samo može da nanese štetu, ali zajedno sa drugim komponentama daje potrebnu reakciju i postaje novi proizvod, koji savršeno čisti prljavštinu i masnoću.

Kako očistiti kuhinjske krpe od prljavštine i masnoće
Potrebni su vam:
- veliki lonac vode (10 l.)
- dve supene kašike suncokretovog ulja
- četiri supene kašike izbeljivača
- pola čaše bilo kog praška za veš
- prljave kuhinjske krpe
Postupak:
- Zagrejte lonac vode, da prokuva. Isključite.
- U vodu dodajte suncokretovo ulje.
- Dodajte zatim izbeljivač i prašak za veš.
- Pomešajte sve sastojke i u taj rastvor ubacite krpe. Poklopite lonac.
- Pustite da se voda ohladi.
Zatim možete da izvadite i isperete krpe, ali biće još bolje da ih potopite u čistu vodu i ostavite da odstoje nekoliko sati. Rezultat će biti izvanredan!
Nestaće čak i uporne, stare fleke. Ovaj metod je posebno dobar zbog toga što prljavštinu uklanja bez otkuvavanja.
Izvor: yumama.com

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.