Izbegavao je kaznu 20 godina: Žrtve traže doživotnu robiju za Ar Kelija

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 14:11

"Izbegavao je kaznu 20 godina": Žrtve traže doživotnu robiju za Ar Kelija

Ar Keli, muzička zvezda najpoznatija po hitu "I Believe I Can Fly", trebalo bi po predlogu tužioca da dobije najmanje 25 godina zatvora, prenosi "The Guardian".

Njegovi advokati, međutim, smatraju da bi trebalo da dobije najviše 17 godina. Presuda će biti donesena kasnije ovog meseca.

Lizet Martinez, jedna od njegovih žrtava, rekla je da je "zaslužio doživotnu kaznu zbog činjenice da je povredio toliko ljudi tokom više decenija".

Ar Keli optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za zlostavljanje tinejdžera

"Jako je dugo uništavao živote ljudi, mnoge živote, i zato smatram da je kazna od 25 godina premala. Mi moramo da živimo s tim zauvek, to neće tek tako da nestane. Zatvorite ga doživotno, zaključajte ga i bacite ključ", dodala je Martinez.

Pevač je prošle godine proglašen krivim za seksualnu trgovinu i zlostavljanje. Svedoci su rekli da su se žrtve nadale da će im Keli pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio apsolutnu poslušnost.

Novi detalji suđenja: Ar Keli podmitio vladinog službenika kako bi oženio maloletnu pevačicu

Tužioci smatraju da je koristio svoju "slavu, novac i popularnost" kako bi sistematski "vrebao decu i mlade žene za sopstveni seksualni užitak", a kaznu je izbegavao, dodaju, gotovo trideset godina.

U izveštaju od ove nedelje istakli su kako nije pokazao kajanje kao i da je uveren da bi "njegov muzički talenat trebalo da ga oslobodi potrebe da kontroliše svoje ponašanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.