Izabrana nova Mis Univerzuma

Izvor: B92, Beta, 24.Avg.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrana nova Mis Univerzuma

Venecuelanka Stefanija Fernandes pobedila je na izboru za Mis Univerzuma koji je ove godine održan na Bahamima.

Venecuelanki staroj 18 godina krunu je uručila njena sunarodnica Dajana Mendosa, koja je prošle godine pobedila na istom takmičenju u Vijetnamu.

Pobednicu, na takmičenju na kojem su učestvovale predstavnice 83 zemlje, odabrao je 12-člani žiri u kojem su bili glumci, pevači i producenti.

Stefanija Fernandes šesta je Venecuelanka koja je pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izboru za Mis Univerzuma u 59-godišnjoj istoriji tog takmičenja.

Među pet prvoplasiranih bile su i Dominikanka Ada de la Krus, predstavnica Kosova Gona Draguša, Australijanka Rejčel Finč i Portorikanka Majra Matos.

Mis Univerzuma dobija novčanu nagradu čiji iznos nije poznat, kao i stipendiju od 100.000 dolara za studije glume u Njujorku. Pobednici pripada i petodnevni boravak za dvoje na Bahamima, kao i nakit i odeća.

Ovogodišnji izbor za Mis Univerzuma direktno je prenošen u 125 zemalja. Na njemu su nastupili Flo Rida, Hajdi Montag, Dejvid Geta i Keli Roland.

Foto: Beta

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.