Izabran najprijatniji grad za život

Izvor: B92, 24.Jun.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran najprijatniji grad za život

Švajcarska finansijska prestonica Cirih preotela je Kopenhagenu mesto najprijatnijeg grada za život na svetu, pokazuje istraživanje međunarodnog časopisa "Monokl".

Tokio je zadržao treće mesto, dok je Minhen, na prvom mestu 2007. godine, kada je časopis prvi put sačinio ovu listu, pao na četvrto mesto, objavio je "Monokl", čije je sedište u Londonu.

Na petom mestu su Helsinki, a zatim slede Stokholm, Beč, Pariz, Melburn i Berlin.

Tajler Brul, glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << urednik časopisa "Monokl" priznaje da ovogodišnji pobednik ne može baš da se pohvali dinamizmom svog noćnog života, preneo je Rojters.

"Treba podsetiti da se istraživanje odnosi na kvalitet života. Ne radi se o listi najprivlačnijih gradova u smislu zabave, niti onih sa najboljom kulturnom ponudom. Mi smo se držali onoga što život zaista čini prijatnim", rekao je on.

Lista je urađena na osnovu određenog broja parametara, među kojima su gradski prevoz, bezbednost, zdravstvo, obrazovanje i, na primer, broj bioskopskih sala, dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.