Ivana Stanković gost emisije »Pomalo lično«

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Stanković gost emisije »Pomalo lično«

Helsinški parlament građana Banjaluka u sklopu Koalicije civilnog društva u borbi protiv diskriminacije "Jednakost za sve", implementira projekat "Živa biblioteka" u 5 opština u Bosni i Hercegovini.

Šta tačno znači Živa biblioteka i kako se "čitaju" ovakve knjige pitaćemo koordinatoricu projekta Ivanu Stanković  u emisiji "Pomalo lično" koja se emituje večeras na Nes radiju tačno u ponoć.

Na ovaj način mladi mogu saznati dosta toga novog o ljudima iz svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sredine, ali i o sebi samima, a sam metod Žive biblioteke kao takav značajan je jer podstiče i promoviše dijalog i razumjevanje i otvara mnoga važna pitanja o kojima se u našem društvu govori mahom pristrasno, neobjektivno ili senzacionalistički, naglasila je Ivana.

"Želimo da koristimo Živu bibiloteku kao metod socijalne intervencije za promovisanje poštivanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva i za borbu protiv diskriminacije", navela je Ivana.

Ovaj metod se već neko vrijeme uspješno primjenjuje u Srbiji i Hrvatskoj, a u Bosni i Hercegovini do sada su ga koristili Sarajevski otvoreni centar  i  grupa studenata psihologije pri Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Prvo javno čitanje biće održano 27. juna u Domu omladine u Banjaluci, od 12- 16h, biblioteka će biti otvorena za sve stanovnike Banjaluke, pa će tako svi zainteresovani dobiti priliku da čitaju. Nakon ovog slijede čitanja u Mrkonjić Gradu, Jajcu, Sanskom Mostu i Prijedoru.

Budite i večeras uz Nes radio i emisiju "Pomalo lično" i saznajte zašto je metod Žive biblioteke kao takav značajan za naše društvo u kojem se o mnogim važnim pitanjima govori mahom pristrasno, neobjektivno ili senzacionalistički.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.