Ispred dečjeg doma ostavljen metalni kofer opasan lancima: Unutra se nalazi pravo bogatstvo FOTO

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 08:08

Ispred dečjeg doma ostavljen metalni kofer opasan lancima: Unutra se nalazi pravo bogatstvo FOTO

Veliki metalni kofer ostavljen je u subotu ujutru ispred vrata dečjeg doma u poljskom mestu Krosno.

Tajanstvena osoba je potom pozvala lokalnu redakciju i dala šifru kojom se otključava katanac kojim je kovčeg bio obezbeđen. Nakon otvaranja, u kovčegu je pronađeno 100.000 poljskih zlota (oko 22.600 evra) i mnogo slatkiša, prenosi Polsat News.

"Molim vas, nemojte se plašiti. Paket je donacija, ništa opasno", pisalo je na poruci ostavljenoj na kovčegu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je nepoznata osoba donela oko 7 sati ujutru.

Vaspitačica je primetila misterioznog posetioca, ali kada je pokušala da razgovara sa njim, on se udaljio sa "mesta zločina”. Kovčeg je bio osiguran lancem i kombinovanim katancem, a uprkos poruci da se radi o donaciji, pozvana je policija i uprava Dečjeg doma da utvrde da li je paket bezbedan.

U isto vreme neko je pozvao redakciju Krosno112.pl i dao šifru 7777 za otključavanje katanca. Novinari nisu znali šta se dogodilo u dečjem domu, ali su im iz uprave doma potvrdili da su misteriozni kovčeg dobili. Jedan od policajaca pozvanih na lice mesta otvorio je kofer i pronašao slatkiše sa 100.000 poljskih zlota.

Kako prenosi Krosno112.pl, nije poznato ko je donator, a policija sada proverava da novac nije ukraden i da nije došao iz nelegalnih izvora. Novac je sada siguran, ako se utvrdi da mogu da ga potroše – donacija će verovatno biti upotrebljena za neophodnu modernizaciju i renoviranje prostorija.

Internetom je počela da kruži teorija da je misteriozni dobrotvor 24-godišnji poljski jutjuber Kamil Labuda, poznatiji kao Buda, čiji kanal ima 1,29 miliona pretplatnika. Da je upravo on umešan u čin davanja govori i njegova fotografija na kojoj u rukama drži registarsku tablicu sa brojevima 777, a broj 7 je i u nazivu njegovog profila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.