Invazija komaraca: Da li još možemo da ih zaustavimo? VIDEO

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 16:26

Invazija komaraca: Da li još možemo da ih zaustavimo? VIDEO

Jake kiše, pa sunčani dani idealni su uslovi koji najavljuju invaziju komaraca, pre svega pored reka.

Veterinarka Dragana Planinac navela je da je od ove godine praćenje populacije štetnih organizama i njihovo suzbijanje u nadležnosti sektora ekologije i unaređenja životne sredine JKP Gradska čistoća.

Suzbijanje brojnosti komaraca se odvija u dva pravca, a suzbijanje larvi krenulo je već u martu, navodi Dragana Planinac, dodajući da je u maju počelo suzbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odraslih jedinki komaraca.

Ona navodi da se prati populacija komaraca i da je za sada u 16 gradskih opština situacija stabilna, ali ističe da je očekivan blagi porast komaraca sa lepšim vremenom, te da će se tretmani suzbijanja intenzivnije odvijati.

Preporuka građanima je da koriste zaštitu u vidu repelenata ili majica sa dugim rukavima.

Pogledajte prilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.