Internetom kruži slika britanske kraljice iz Drugog svetskog rata

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internetom kruži slika britanske kraljice iz Drugog svetskog rata

Na internetu se pojavila fotografija kraljice Elizabete iz Drugog svetskog rata, koju potpisuje autor Ričard Džejms Moloi iz Severnog Jorkšira.

Neverovatna fotografija prikazuje 18-godišnju kraljicu Elizabetu II tokom Drugog svetskog rata, piše "Dejli star" (Daily star).

Kraljica je vozila kamion za prvu pomoć u ženskoj pomoćnoj teritorijalnoj službi tokom Drugog svetskog rata, i upravo je na ovoj fotografiji uhvaćen trenutak kada se Elizabeta polovinom tela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naginje iz vojnog džipa.

Godine 1945. ona je postala je prva žena članica Kraljevske porodice koja se pridružila vojsci kao punopravni član.

Dve godine kasnije otišla je na svoju prvu turneju u inostranstvu, a ubrzo je počela da služi kao počasni brigadir u ženskoj kraljevskoj vojci, sve dok nije bila krunisana 1953. godine.

Originalnu crno-belu fotografiju oživeo je umjetnik Ričard Molov iz Jorkšira, a mnogi su primetili da njena praunuka Šarlot veoma podseća na Elizabetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FOTO: Internetom kruži fotografija britanske kraljice iz Drugog svetskog rata

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018

Internetom kruži fotografija engleske kraljice Elizabete II iz Drugog svetskog rata, o kojoj od juče bruje britanski mediji...Na njoj se vidi fotografija tadašnje 18-godišnje princeze kako vozi kamion u pomoćnoj teritorijalnoj službi, koja je 1938. bila pomoćna ženska vojska, a 1941. godine je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.