Internet ubija dečji mozak?

Izvor: Domino Magazin, 26.Dec.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet ubija dečji mozak?

Deca zavisna od pretraživača

Jedan od vodećih inovatora kada je internet u pitanju upozorava da je “Google generacija” koja se oslanja na internet za svaku moguću sitnicu u opasnosti da “umrtvi svoj mozak”. Trevor Bejlis kaže da deca gube moć kreativnosti i praktične veštine jer provode suviše vremena ispred ekrana.

Sedamdesetpetogodišnjak kaže da se plaši da je sledeća generacija inovatora izgubljena, jer mladi ljudi često nisu sposobni da bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << šta naprave sopstvenim rukama.  Deca moraju da se uče da stvaraju a ne da budu zavisna od mobilnog telefona i kompjutera.

“Treba da koriste kompjuter, ali ne non-stop jer toliko je mladih danas koji po ceo dan igraju igrice, a stomak im je kao kod trudnice,” dodaje Trevor.

“Ona su zavisna od pretraživača i nesposobna da urade bilo šta na stari način. On se seća kako je počela njegova karijera koja je imala korene u veoma drugačijem svetu u kom je odrastao, a imao je 5 ili 6 godina kada je počeo da izmišlja različite uređaje. Mnogi od ovih uređaja pomažu osobama sa posebnim potrebama.

Photo: Flickr

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.