Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inovativni rotirajući suncobrani (VIDEO)

Atraktivna i gotovo skulpturalna kolekcija "OM" donela je revoluciju u dizajn suncobrana.

Španska kompanija outdoor nameštaja "Calma" kreirala je inovativne suncobrane koji se u potpunosti prilagođavaju trenutnim potrebama i svakom prostoru.

Fukcionalnost i elegancija krase ovaj baštenski namještaj, napravljen da vječno traje.

Dizajneri firme mislili su na sve detalje – od dizajniranih lampi i vazni, do outdoor sofa i udobnih fotelja u trendi bojama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a možda najviše pažnje privlače tende krajnje neobičnih oblika.

Specijalan rotirajući mehanizam napravljen od aluminijuma i nerđajućeg čelika omogućuje da se suncobran otvori u potpunosti ili djelimično i na taj način pravi različit hlad. Kada je platno sklopljeno, mehanizam se može rotirati za 360° stvarajući efekat vjetrokaza kada ima kretanja vazduha.

Ručka na suncobranu podešava i zategnutost platna – od opuštenog, poput tipičnih suncobrana sa Ibice, do potpuno zategnutog. Platno suncobrana dolazi u više boja i materijala.

Kolekcija "OM" sadrži tri modela suncobrana. Suncobran sa centralnom bazom može se raširiti u potpunosti, zidni dolazi u tri varijante – za uglove od 90, 180 i 270 stepeni, dok se pregradni suncobran širi do 180° i fiksira na pod.

"OM suncobrani spajaju jednostavan i elegantan dizajn sa usavršenom funkcionalnošću. Inovativan rotirajući sistem je izuzetno fascinantan i obezbjeđuje lako otvaranje i zatvaranje. Suncobran se može podešavati na mnogo načina i uljepšava svaki prostor. Upotreba visokokvalitetnih materijala osigurava izuzetnu dugotrajnost", stoji u ocjeni žirija koji je dodijelio suncobranima OM prestižnu nagradu za dizajn Red Dot.

(NN; kucastil)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.