Influenserka napustila život u Americi i preselila se na Balkan: Životni standard je visok VIDEO

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 20:48

Influenserka napustila život u Americi i preselila se na Balkan: "Životni standard je visok" VIDEO

Američka influenserka Niav Kono napustila je Kaliforniju i preselila se u Hrvatsku u koju se zaljubila 2015. godine. Otkriva da joj je preseljenje u Hrvatsku promenilo život na bolje.

Radi kao strateg društvenih mreža i kreator sadržaja za mala preduzeća. Odlučila je da se preseli jer je njeno mentalno zdravlje bilo ugroženo, a radila od 9 do 5 i bila je zatvorena u svom domu tokom pandemije.

Niav sada živi u Makarskoj, u koju se doselila u junu 2022. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a odrasla je u zalivu Kalifornije, a priznaje da je sanjala da živi u balkanskoj zemlji nakon jednonedeljnog odmora pre osam godina u Hrvatskoj.

"Imala sam priliku sledećeg leta da boravim i radim sezonski u malom gradu tri i po meseca", kaže ona u TikTok videu.

"Znala sam da će delić mog srca ostati u Hrvatskoj."

Život ju je tada odveo u Australiju na šest godina, a Hrvatsku je posećivala na praznicima, ali se onda dogodila pandemija.

Pokušala je da izvuče maksimum iz te situacije, pa je svoj reklamni biznis počela da gradi preko društvenih mreža jer je to bilo nešto o čemu je godinama sanjala.

"Uvek sam želela da mogu da putujem i radim sa bilo kog mesta", objasnila je ona.

Tokom pandemije, Niav je nastavila da radi svoj posao od 9 do 5 i gradi sopstveni biznis sa strane. Posle nekoliko godina, Niav je mogla da napusti posao i da se potpuno posveti svom poslu.

"Posao je imao uspone i padove, ali sam ostala fokusirana na svoj cilj da mogu da putujem i radim", objašnjava ona.

Čim su se granice otvorile, Niav je planirala da otputuje u Hrvatsku da testira život digitalnog nomada. U junu 2022. došla je u Hrvatsku na četiri nedelje, ali nije očekivala da će se te četiri nedelje pretvoriti u večnost.

"Moj život se potpuno promenio za te četiri nedelje", rekla je ona i dodala da je tada raskinula sa Australijancem koji se tamo doselio. Tada je odlučila da ostane u Hrvatskoj.

"Mislila sam da ću produžiti vreme u Hrvatskoj, fokusirati se na sebe i svoj posao i videti šta će se desiti. To je bila najbolja odluka koju sam ikada donela", zaključila je ona.

Niav za sada živi u Hrvatskoj nešto više od godinu dana i najavila je da se neće verovatno vratiti u Ameriku.

"U SAD osećam kao da su svi fokusirani na posao i gužvu. Sve se svodi samo na naporan rad, karijeru i ciljeve", i dodala da je život u Kaliforniji veoma skup.

Nasuprot tome, Niav kaže da se u Hrvatskoj živi opuštenije i da je životni standard viši, te da voli da živi u zemlji sa "jakom kulturom".

"Zaljubila sam se u Hrvatsku i zaljubila sam se u verziju sebe koju mi je Hrvatska pomogla da stvorim", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.