Indijski sudija: Seks pre braka je nemoralan

Izvor: B92, 06.Jan.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski sudija: Seks pre braka je nemoralan

Indijski sudija izjavio je da je seks pre braka "nemoralan" i protivan "svakoj religiji" i dodao da nijedna obrazovana žena ne bi trebalo da stupa u intimne odnose verujući da će se njen partner oženiti njome.

Sudija Virender Bat je ovo izjavio dok je izricao oslobađajuću presudu za 29-godišnjeg Indijca optuženog za silovanje žene samo zato što je obećao da će se oženiti njom, navodi AFP.

"Kada odrasla, obrazovana i zaposlena žena pristane na seksualni odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona to čini na svoju odgovornost", rekao je Bat prilikom izricanja presude indijskom radniku jedne multinacionelne kompanije koga je žena optužila za silovanje.

Ona je tvrdila da je muškarac, koga je upoznala preko društvenog veb sajta, imao seksualne odnose sa njom u više navrata zato što joj je obećao da će se oženiti njom.

"Svaki seksualni čin između dve odrasle osobe uz obećanje braka ne smatra se silovanjem ako muškarac kasnije ne ispuni dato obećanje", kazao je sudija.

Žena, takođe, mora znati "da pristaje na čin koji nije samo nemoralan, već je i protivan načelima svake religije, istakao je sudija, dodajući da nijedna vera na svetu ne dozvoljava seks pre braka.

Seks pre braka i dalje je tabu tema u mnogim delovima Indije iako su u toj zemlji u toku ubrzane društvene promene nakon što su ekonomske reforme 90-ih godina otvorile zemlju prema ostatku sveta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indijski sudija: Seks pre braka je nemoralan

Izvor: B92, 06.Jan.2014

Indijski sudija izjavio je da je seks pre braka "nemoralan" i protivan "svakoj religiji" i dodao da nijedna obrazovana žena ne bi trebalo da stupa u intimne odnose verujući da će se njen partner oženiti njome...Sudija Virender Bat je ovo izjavio dok je izricao oslobađajuću presudu za 29-godišnjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.