Indijac tvrdi da je najstariji čovek na svetu

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijac tvrdi da je najstariji čovek na svetu

Indijac Feroz Ud Din Mir, koji ima 10-oro dece, tvrdi da je najstarija osoba na svetu, jer ima 141 godinu. Kako prenosi britanski "Miror", on kaže da ima krštenicu na kojoj je, navodno, upisan 10. mart 1872. godine kao datum njegovog rođenja.

Din Mir je rodjen u planinama na severu Kašmira, a dugo je živeo i radio u Pakistanu. On se ženio više puta, a trenutno je u braku sa petom ženom, koja je, ako su njegove tvrdnje o datumu rođenja tačne, od njega mlađa 60 godina.

Zvaničnici Ginisove knjige rekorda trenutno proveravaju ove podatke, a ako su tačne tvrdnje Don Mira, ovaj Indijac će tu "titulu" uzeti Japanki Misao Okavi koja ima 115 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.