Imanje Boba Dilana prodaje se za neverovatnih 3,5 miliona dolara: Ima 16 spavaćih soba i 11 kupatila

Izvor: B92, 14.Avg.2023, 08:46

Imanje Boba Dilana prodaje se za neverovatnih 3,5 miliona dolara: Ima 16 spavaćih soba i 11 kupatila

Veličanstvena nekretnina, u kojoj Dilan nije boravio od početka pandemije, uključuje šesnaest spavaćih soba sa pogledom na baštu i jedanaest kupatila.

Impresivno škotsko istorijsko imanje, koje su 2006. godine kupili nobelovac i muzičar Bob Dilan i njegov mlađi brat Dejvid Kimerman za 2,2 miliona funti, sada je na prodaju za 3 miliona funti, prenosi Art Net.

Edvardijansko imanje poznato kao Aultmore House je ušuškano na severoistoku zemlje u selu Neti Bridž >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nacionalnom parku Kerngorm.

"Pre COVID-a, Bob i njegov brat bi tamo provodili nekoliko nedelja godišnje. Kupili su imanje jer je lepo i, što je najvažnije, veoma, veoma privatno“, rekao je Tom Stjuart Mur iz agencije Knight Frank za BBC, koji je zadužen za prodaju.

Četiri prijemne sobe, uključujući i muzičku, imaju mermerne kamine u stilu škotskog arhitekte Vilijama Adama iz 18. veka.

Imanje je renovirano i modernizovano 2007. godine, ali su sačuvani mnogi istorijski detalji, poput hodnika sa stepeništem od krečnjaka sa kovanim gvožđem i drvenom balustradom.

Rezidencija je okružena prostranim vrtovima sa statuama, fontanama, kamenim sjenicama i tri kolibe.

Mesto je izgradio Arčibald Meriles, suosnivač M&M, ​​prve robne kuće u Rusiji. Dizajn je poverio londonskom arhitekti C.H.B. Kuenel. Izgradnja je počela 1911, a kuća je završena 1914, godinu dana pre Merilisove smrti.

Dilana sa Škotskom povezuje i umetnost. Naime, na njegovo stvaralaštvo uticale su pesme "The 51st (Highland) Division‘s Farewell to Sicily" škotskog pjesnika Hamisha Hendersona te "A Red, Red Rose" škotskog književnika Roberta Burnsa, uticale su na njegovo stvaralaštvo. Takođe, u pjesmi "Highlands" s albuma "Time Out of Mind" Dylan spominje škotsku regiju Highlands, u kojoj je, tvrdi, njegovo srce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.