Ima života kod Jupitera?

Izvor: Domino Magazin, 23.Feb.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima života kod Jupitera?

Na Evropi, baš kao što je mislio Artur Klark

Naučnici iz Američke svemirske agencije su sve sigurniji kako bi na Jupiterovom mesecu Evropa moglo biti života. Zato je u planu ispitivanje zaleđene površine Evrope u potrazi za dokazima.

NASA-ina misija bi uključivala slanje posade na mali, zaleđeni mesec u potrazi za vanzemaljskim životom, javlja Space.com.

"Ovo je naša šansa. Samo se nadam da ovu priliku nećemo propustiti zbog nedostatka ideja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kazao je John Grunsfeld iz NASA-e.

Planovi za put na Jupiterov mesec traju već godinama, a NASA je nikad bliža realizaciji pošto je američka administracija NASA-i povećala budžet i odvojila 30 miliona dolara baš za ovu misiju.

Mesec Europa ima sloj leda na površini, a ono što je karakteristično za nju je vrlo verovatno postojanje vodenog okeana ispod površine, i to dubine oko 50 km. Ako bi se ove pretpostavke pokazale tačnim, bilo bi to prvo otkriće većih količina vode u tekućem stanju, van Zemlje.

Pogledajte malo Odiseju Artura Klarka da se podsetite…

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.