Ilon Mask poslao skrivenu poruku koja će vas zabaviti FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 09:03

Ilon Mask poslao skrivenu poruku koja će vas zabaviti FOTO

Ilon Mask je objavio na prvi pogled preslatku sliku i svi bi pomislili da je veliki ljubitelj životinja. Međutim, poruka ove slike je potpuno drugačija, a pogledajte o čemu se radi.

Ilon Mask je na sopstvenoj društvenoj mreži “X” postavio fotografiju sa četiri mala psa i napisao: “Ja volim pse”.

Korisnici ove platforme su bili oduševljeni i komentari nisu prestajali da se nižu.

Ipak, bilo je i onih koji su shvatili da je u pitanju AI fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja ima potpuno drugo značenje.

Ukoliko se malo bolje zagledate videćete da na slici piše: “Send nudes”, što u prevodu znači

“Šalji gole slike”.

Dosta njih je bilo zgroženo i rekli su da mu ovo ne priliči, pa čak i da je šala, ali jedan od najbogatijih ljudi na svetu za sada ne mari za tuđe mišljenje.

Trend korišćenja veštačke inteligencije u umetnosti, koji zahteva interakciju gledaoca, postao je veliki hit na društvenim mrežama.

Računarski generisane slike naizgled nevinih stvari otkrivaju dublje poruke ukoliko ih pažljivo posmatrate.

Ako ste naišli na jednu od ovih fotografija koje kruže internetom, znate da je "skrivena reč" na slici teška za uočavanje na prvi pogled, pri čemu su mnoge takve reči potpuno nespojive sa sadržajem koji ih formira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.