Idealna letnja salata: Paradajz, krastavac i pečenica sa ukusnim prelivom (RECEPT)

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idealna letnja salata: Paradajz, krastavac i pečenica sa ukusnim prelivom (RECEPT)

Ako želite da za ručak poslužite letnju salatu sa krastavcem i paradajzom, sa zanimljivim prelivom ovo je pravi recept za vas.

Potrebno je:

četiri sveža paradajza

jedan krastavac

jedna šolja kuvanog kukuruza

350 grama pečenice

jedna rendana šargarepa

100 grmaa kuvanih makarona

kašika majoneza

kašika pavlake

četiri kašike krem sira

kašičica senfa

200 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << grama kačkavalja

dve kašike rendanog kačkavalja

pola veze mirođije

so, biber

Priprema: 

Krastavac i paradajz dobro operite, očistite i isecite. Krastavcu izvadite onaj srednji deo, posolite i promešajte u posudi za salatu. Kukuruz kratko obarite ili ako koristite onaj smrznuti, samo ga ostavite desetak minuta u vreloj vodi. Ocedite od vode, dodajte u posudu za salatu i pomešajte s komadićima pečenice.

Makarone ili drugu testeninu po izboru takođe skuvajte u blago zasoljenoj vodi, ohladite i umešajte u salatu. Napravite preliv od pavlake, majoneza, senfa i krem sira. Začinite po ukusu i dodajte salati. Mirođiju iseckajte pa pospite po salati i ukrasite rendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.