I šta ako kažeš policajcu ODJEBI?

Izvor: Domino Magazin, 16.Nov.2012, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I šta ako kažeš policajcu ODJEBI?

Ili ga možda upecaš krofnama

Ok, sigurno ste videli vesti o suludom privođenju ove nedelje kada je desetak naših sugrađana sa Dorćola privedeno samo zato što su se protivili iseljavaju porodice vatrogasca. Među njima i Marina Protić Nikolić koju je policajac na silu otrgao od maloletne ćerke i strpao u maricu samo zato što mu je rekla "sram vas bilo".

Mislite da je to normalno? Naravno da nije! Nije vam Srbija Severna Koreja, Belorusija ili Kuba pa da niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ne sme da kaže šta misli! A imamo i tri primera da to stvarno nije ok!

Primer 1.

Recimo u Australiji je legalno da lažete policajcu "Odjebi"!

Sud u Kvinslendu je doneo odluku da je sasvim prihvatljivo da se tako obratite policajcu ako to poželite!

Sve je počelo tako što je 20. decembra prošle jedan mladi Australijanac upravo to rekao policajcu, okrenuo se i krenuo da odlazi!

Onda ga je policajka uhapsila!

A sud je pre nekoliko dana saopštio da nije ilegalno psovati policiju, pošto korišćenje jezika nije kriminalna aktivnost! Zato će troškove suđenja od 2.527 australijskih dolara platiti država, odnosno policija.

Primer 2.

Istovremeno, juče je održan Dan gneva širom sveta! A Kanađani su na ulicama protestvovali protiv nepravednog sistema na malo drugačiji način. Oni su poneli ribolovačke štapove sa krofnama kao mamac i pecali policajce!

I šta se dogodilo? Ništa!

Eto, možda bi ovim našim genijalcima neko trebalo da kaže da nije ok privoditi roditelje pred decom samo zato što podržavaju svoje komšije! Možda je po nekom našem zakonu i moguće ali stvarno nije ok!

Primer 3.

Ili neka pogledaju ovog švedskog policajca pa možda shvate da ne bi trebalo da budu mnogo-smo-opasni-i-bezosećajni-i-hapsimo-majke-pred-decom:

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.