I majmuni imaju tajne

Izvor: Domino Magazin, 25.Sep.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I majmuni imaju tajne

Fantastično otkriće iz zoo vrta

Ako ste mislili da su ljudi jedine životinje sa tajnama prevarili ste se. Maleni tamarini takođe imaju svoje tajne koje kriju od - ljudi!

Istraživači su snimali majmune u Zoološkom vrtu u New Yorku i došli do fantastičnog otkrića. Kada se u njihovoj blizini nalazi čuvar koga se plaše i povezan je sa negativnim iskustvima poput medicinskih zahvata, majmuni će međusobno šaputati.

"Čini se da su reagovali na čuvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kao na pretnju i zbog toga su i svoju komunikaciju prilagodili situaciji", kažu naučnici sa City University.

Ovo je prvo istraživanje koje je dokazalo da majmuni imaju tajne i šapuću. Ranije je otkriveno da neke ptice i slepi miševi snižavaju ton kada se nađu u opasnosti.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.