I majmuni imaju smisao za humor: Od čega zavisi i kako se procenjuje duhovitost životinja? VIDEO

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 22:56

I majmuni imaju smisao za humor: Od čega zavisi i kako se procenjuje duhovitost životinja? VIDEO

Naučnici koji su radili istraživanja potvrdili da i druge životinje imaju smisao za humor.

Prema njihovim rečima, u dobroj šali uživaju majmuni, azijski crni medvedi, tropski papagaji, pa čak i pacovi!

Kako se procenjuje doza duhovitosti jedne životinje i da li je njihov humor zabavniji i bolji nego kod nas ljudi? O tome je govorio u emisiji 150 minuta, Kristijan Ovari, biolog Zoološkog vrta grada Beograda.

"Mi uvek polazimo od sebe, pa to reflektujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na druge. U radu sa životinjama sam naučio da one imaju tu neverbalnu komunikaciju. Nama su najsličniji naši najbliži rođaci, primati, koji i te kako umeju da budu šaljivdžije", istakao je on.

To naravno nije sistem "pričamo vic i smejemo se tome", ali životinje svakako osećaju humor i svoje vreme provode u igri.

A da li treba paziti kada su šale majmuna u pitanju, saznajte u video-prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.