Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I drugi Vačauski, tvorac "Matriksa", promijenio pol i postao žena

I drugi tvorac trilogije “Matriks” promijenio je pol i postao žena. U pismu koje je objavio Windy City Times, pisac i rediteljka Lili Vačauski (ranije Endi), objašnjava zašto se odlučila na taj korak.

“Da, ja sam transrodna i da, promijenila sam pol”, rekla je Lili, čija je sestra Lana (rođena kao Leri) 2012. objavila da se osjeća kao žena.

“Objavila sam to prijateljima i porodici. I većina ljudi s posla zna za to. Svi su me prihvatili. Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mojoj divnoj sestri svi su već prošli kroz taj proces i to su divni ljudi. Bez ljubavi i podrške moje supruge i prijatelja, ne bih bila tu gdje sam sad”.

Braća, odnosno sestre Vačauski, su vizionari koji su stajali iza “Matriksa” i “Atlasa oblaka” i njihova borba sa rodnim identitetom se nije odrazila na njihovu karijeru.

Second Wachowski Sibling Comes Out As Transgender, After Threat From Tabloid Reporterhttps://t.co/ZQCgJuZwhQ pic.twitter.com/v1ffPjpudi

“Promjena pola nije trenutan proces”, objašnjava Lili. “Moja sestra i ja ćemo prolaziti kroz transformaciju cijelog života, jer je između muškaraca i žena prava beskonačnost razlika, kao što postoji i između nule i jedinice”.

Vačauski je rekla da su urednici tabloida bili vrlo nepošteni kada je riječ o pisanju o njenoj transformaciji, iako je ona bila spremna da ih uputi u kompletan proces.

Međutim, nedavno su prešli sve granice kada se jedan novinar britanskog Daily Maila pojavio na njenim vratima i tražio da razgovara s njom.

“Nastavio je da mi objašnjava da Daily Mail nije tabloid i da samo treba da sjednem s njim sutra ili prekosutra ili sljedeće nedjelje, kako bi mu ispričala svoju inspirativnu priču. Rekao je i da nikako ne preporučuje da sarađujem sa National Enquirerom”, kaže Lili.

(NN/b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.