I PAPA JE GREŠNIK: Priznao tajne iz privatnog života koje su zabranjene za sveštenike

Izvor: Telegraf.rs, 09.Mar.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I PAPA JE GREŠNIK: Priznao tajne iz privatnog života koje su zabranjene za sveštenike

U intervjuu nemačkom nedeljniku "Cajt" papa Franja je priznao da je grešio u životu i otkrio da se oseća kao "običan čovek, koji čini ono što može".

- Ne smemo da zaboravimo da je idealizovanje čoveka takođe prikriveni oblik agresije. Kada me idealizuju, osećam se napadnutim - rekao je vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve za "Cajt".

Papa takođe otkriva da mu se događa da posumnja u veru, piše Štutgart Cajtung.

- Ima teških trenutaka kada kada kažem: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ‘Gospode, ne razumem ovo!’. A to nisu samo trenuci unutrašnje teskobe, već i teške sutacije u koje sam se uvalio vlastitom krivicom - rekao je Argentinac.

Ne ulazeći u detalje, spomenuo je i "verenicu" iz mladosti, ali je dodao da se nije spremao za ženidbu.

Foto: Tanjug/AP

Takođe otkriva da ga kritike mnogo ne uzbuđuju.

- Jasno mi je da se nekima ne sviđa moj pristup, to je sasvim u redu. Svako ima pravo na svoje mišljenje. To je legitimno, ljudski i obogaćujuće - rekao je on.

Ono što ga brine je populizam u Evropi.

- Populizam je loš i završava se loše, to smo videli u prethodnom stoleću - rekao je papa, dodavši da je ceo svet u ratu, "trećem svetskom ratu, koji se širi deo po deo".

Protestnu akciju plakatima u Rimu, kojom su protivnici kritikovali njegov kurs modernizacije, papa Franja opisao je kao "impresivnu". Kaže da mu nedostaje autoriteta.

- Već toliko puta sam rekao "dosta". Vredelo je - rekao je papa.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Papa priznao tajne iz privatnog života koje su ZABRANJENE za sveštenike

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2017

Priznao da je grešio u životu..U intervjuu nemačkom nedeljniku “Cajt” papa Franja je priznao da je grešio u životu i otkrio da se oseća kao “običan čovek, koji čini ono što može”...– Ne smemo da zaboravimo da je idealizovanje čoveka takođe prikriveni oblik agresije. Kada me...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.