I Luksemburg usvojio zakon o homoseksualnom braku

Izvor: B92, 19.Jun.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Luksemburg usvojio zakon o homoseksualnom braku

Luksemburg je usvojio zakon o homoseksualnom braku i tako će se priključiti grupi od deset evropskih država koje su već legalizovale taj brak, prenose danas mediji.

Parlament je velikom većinom glasao za zakon prema kojem "dve osobe različitog ili istog pola mogu da stupe u brak". Zakon dozvoljava i da homoseksualni parovi usvoje decu.

Prvi homoseksualni brakovi moći će da se sklapaju početkom 2015. godine jer će zakon stupiti na snagu šest meseci posle njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usvajanja.

Luksemburg će postati 11 zemlja koja će dozvoliti homoseksualni brak, posle Holandije koja je to usvojila 2001. godine, Belgije (2003), Španije (2006), Švedske i Norveške (2009), Portugala i Islanda (2010), Danske (2012) i Francuske i Velike Britanije (2013).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Luksemburg usvojio zakon o homoseksualnom braku

Izvor: B92, 19.Jun.2014

Luksemburg je usvojio zakon o homoseksualnom braku i tako će se priključiti grupi od deset evropskih država koje su već legalizovale taj brak, prenose danas mediji...Parlament je velikom većinom glasao za zakon prema kojem "dve osobe različitog ili istog pola mogu da stupe u brak". Zakon dozvoljava...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.